Waterweek in de Laak

van 01-07-2007 t/m 05-07-2007 labels: 2007
|


In de week van 11 tot en met 15 juni staat het Laakcluster in Vathorst in het teken van water. In samenwerking met de gebruikers van het gebouw heeft Vario Mundo een projectweek georganiseerd waar alle kinderen van het cluster een aandeel in hebben. Dat betekent dat in totaal zo'n 800 kinderen van basisscholen De Vuurvogel, De Gondelier en De Opmaat, Stichting Kinderopvang Nederland, Stichting Welzijn Amersfoort en Humanitas gedurende de week uiteenlopende workshops gaan volgen: tekenen, schilderen, knippen en plakken, muziek maken, toneelspelen en dansen. Gedurende de week is het Laakcluster één groot bruisend eiland.

De workshopweek is opgezet rondom een verhaal dat gaat over een eenzaam eiland. Dit verhaal is het startpunt van de week voor alle leerlingen: ze werken gedurende de gehele week aan onderdelen die in relatie tot het verhaal en het eiland staan. De workshopweek heeft een aantal thema's: schateiland, ik zie ik zie, fles-em-es-sen en bruggen slaan.

Op maandag gaat de week van start met een verhaal voor alle leerlingen, verteld door docenten. Op dinsdag, woensdag en donderdag volgen de kinderen workshops, sommige onder begeleiding van kunstenaars en architecten. Onder begeleiding van twee architecten van het Amersfoortse architectenbureau AG Nova gaan de leerlingen steigers en bruggen ontwerpen. In samenwerking met de Bibliotheek Amersfoort wordt een workshop gedichten schrijven gegeven. Theatervormgeefster Mascha Hornsveld geeft een workshop 'visjutten': eerst gaan de leerlingen in de omgeving van de school materiaal 'jutten' en daar maken zij weer tropische jutvissen van. Kunstenares Gea Boon gaat samen met alle kinderen van het Laakcluster een groot lapjeslandschap maken. Ieder leerling maakt een eigen lapje met een voorstelling erop die met water te maken heeft. Van alle lapjes wordt één groot gordijn gemaakt dat een permanente plek krijgt in de centrale hal van het Laakcluster, als aandenken aan de projectweek.

Aan het einde van de week ontstaat in de grote hal langzaam maar zeker een schattenmuseum van alles wat de leerlingen gedurende de waterweek gemaakt hebben. De resultaten van de workshops worden in de hal verzameld. Op vrijdagochtend wordt de Waterweek afgesloten met een grote tentoonstelling voor alle leerlingen en hun ouders.
Kijk op de kaart voor alle projecten.