Floor Houben & Herman de Jongh

VAT'M en Marieke 2

van 02-03-2007 t/m 31-01-2009 labels: 2009, 2008, 2007
|


Sinds 4 maart 2007 stonden er in Velden 1 in Vathorst vijf vitrineborden met in totaal 50 voorstellen voor kunstwerken. Ze maakten deel uit van het kunstproject VAT'M dat werd bedacht en gerealiseerd door Floor Houben en Herman de Jongh. Samen met de website vatm.nl vormden de vitrineborden een catalogus waaruit bewoners hun favoriete kunstwerk voor in de wijk konden kiezen.

Catalogus op poten

De vormgeving van de vitrineborden deed denken aan bladzijden uit een catalogus. De catalogus op poten, die zelf het kunstwerk vormde, speelde een spel met high en low art en gaf de bewoner inspraak op de inrichting van zijn directe leefomgeving. Op de website konden bewoners hun stem uitbrengen op hun favoriete, maar ook op het minst gewaardeerde kunstvoorstel uit de catalogus. Op de website was tevens een plattegrond van de vitrineroute te vinden, zodat bewoners al wandelend of fietsend van vitrine naar vitrine de wijk konden ontdekken.

Marieke 2

Het ontwerp Marieke 2 is uiteindelijk de winnaar geworden van de wedstrijd. Dit grote roze beeld van een meisje dat een radslag maakt, werd op 31 januari 2009 onthuld.

 

 

 


Kijk op de kaart voor alle projecten.