Adriaan Nette

Park Gevoelige Schaduw 2004

van 30-09-2004 t/m 30-11-2006 labels: De Velden, 2004
|


Op donderdag 30 november 2006 opende Jan Groenhof, adjunct-directeur van het Wellantcollege het Park Gevoelige Schaduw in Vathorst. Het park ligt op een groenstrook tussen de Bantpolder en de Oude Veenweg en is aangelegd door een groep van 16 leerlingen van het Wellantcollege VMBO in Vathorst. Park Gevoelige Schaduw is voortgekomen uit het programma De Werkelijkheid van de Verbeelding (DWVDV®) dat is bedacht door kunstenaar Adriaan Nette. 

Voortraject
In september 2004 ging Nette in opdracht van de Zonnehof, centrum voor moderne kunst, met een groep leerlingen aan de slag om een eigen park in Vathorst te ontwerpen en aan te leggen. Al snel bedachten zij de tot de verbeelding sprekende naam Park Gevoelige Schaduw. In juni 2005 werd de eerste fase van het park afgerond met de overdracht van een door leerlingen ontworpen en zelfgebouwde mozaïekbank midden in het toekomstige park.

Omdat er op dat moment nog veel bouwwerkzaamheden rondom het park aan de gang waren is verdere aanleg van het park uitgesteld. Het risico dat met de bouwwerkzaamheden het park weer beschadigd zou worden was groot. In september 2006 nam Vario Mundo het project over van De Zonnehof en werd door een nieuwe groep leerlingen gestart met de aanleg van het park. Zij waren belast met de uitvoering van het ontwerp dat door de eerste groep werd gemaakt in samenspraak met professionals en de gemeente. Het Wellantcollege, dat groen en milieu hoog in het vaandel heeft staan zal in de toekomst ook het reguliere onderhoud van het park op zich nemen.

Het kunstproject is zowel inhoudelijk als financieel ondersteund door Vario Mundo. Daarnaast werd het project gesubsidieerd door de K.F.Hein stichting en de Gemeente Amersfoort in het kader van het Actieplan Cultuurbereik. De realisatie is mogelijk gemaakt door bijdragen van Smink Beheer en De Ridder Cultuur- & Civieltechniek.

Meer informatie? a.deboer@vathorst.com