Mattia Insolera

Mattia Insolera

van 00-00-0000 t/m 00-00-0000 labels: 2011
|


De expositie van Mattia Insolera, Spaans-Italiaanse fotograaf en winnaar van de 2de prijs van de World Press Photo in 2009 was tijdens de Internationale Fotobiënnale GRID 2012 | Amersfoort Fotostad tot en met 13 juli 2012 te zien in de foyer van ICOON.

In het kader van de Internationale Fotografie Biënnale GRID 2012 | Amersfoort Fotostad kreeg Insolera de opdracht het leven in vinexwijk Vathorst vast te leggen. Insolera koos ervoor zich als voyeur in de wijk op te stellen en bewoners van Vathorst – in al haar diversiteit- vast te leggen tijdens de avondmaaltijd, of vlak daarna. Door in de huiskamer een flits te plaatsen, die tegelijkertijd flitst wanneer hij afdrukt, lijken de foto’s in scène gezet, maar dat is zeer zeker niet het geval. De schijnbaar geënsceneerde setting vormt een prachtig contrast met het toevallige van het voyeurisme. 

Voor Solera gaat zijn werk in Vathorst over identiteit: wie zijn we? Mattia Insolera arriveerde op de dag na de mislukte onderhandelingen van het Catshuis. Geïnspireerd op deze politieke crisis en de crisis die op dit moment in zijn eigen land in alle hevigheid losbarst, vond hij het als kunstenaar van belang het begrip identiteit in Vathorst te verbeelden en het denken daarover aan te scherpen. Met een prachtige expositie als resultaat!

Openingstijden expo VATHORST: THE BIG PICTURE: maandag t/m woensdag van 13.30 tot 17.30 uur, donderdag van 11:00 tot 17.30 uur, vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en zaterdag: 11.00 tot 15.00 uur | ICOON AMERSFOORT: Leeghwater 1-3.

Mattia Insolera
Mattia Insolera werd geboren in Bologna in 1977. Sinds 2005 heeft hij gefotografeerd voor toonaangevende bladen en kranten zoals onder andere : Esquire, Financial Times, Sportweek en Le Monde. Hij won meerdere prijzen en eervolle vermeldingen met als hoogtepunt de tweede prijs in de categorie ‘daily life’ van de World Press Photo in 2009. Some of his images are conserved by the Nicephore Niepce Foundation in Chalon sur Saone.
www.mattiainsolera.com

Bekijk the making off The Big Picture op Vathorst TV: http://www.youtube.com/watch?v=bTflI9CeE6Q&feature=youtu.be

Kijk op de kaart voor alle projecten.