Martin en Inge Riebeek

Martin en Inge Riebeek

van 01-11-2009 t/m 01-06-2010 labels: 2011, 2010, 2009
|


Senna, Queen of the Countryside
Voor deze kunstopdracht ensceneerde het kunstenaarsduo Martin en Inge Riebeek een optocht door Vathorst. Voorop liep een tot zebra geschilderd paard met amazone, daarna volgden onder andere witte bruiden, superhelden en een 100-koppige showband. Ruim 150 inwoners van Vathorst liepen in deze imposante optocht mee, een optocht die de transformatie verbeeldde van Vathorst als voormalig agrarisch gebied tot strak ontworpen nieuwbouwwijk. Van de optocht werd een film gemaakt die de basis vormt van de interactieve video-installatie die vanaf 22 juni 2011 in ICOON te zien is.

Senna, Queen of the Countryside is een initiatief van Vario Mundo en is tot stand gekomen dankzij intensieve samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de verschillende gebruikers van ICOON: Scholen in de Kunst, Stichting Kinderopvang Amersfoort, het Vathorst College en Bibliotheken Eemland.

Senna, Queen of the Countryside is onderdeel van KUNST IN ICOON en is één van de vijf kunstwerken die in opdracht van Vario Mundo in en rondom ICOON zijn gerealiseerd. Eerder werden werken van Ram Katzir (Boa eet oma), Krijn de Koning (Werk voor ICOON, 2010), Hans van Bentem (Cluster Sculpturen) en Pjotr Müller (Mercurius) onthuld.

Kijk op de kaart voor alle projecten.