Loesje in Vathorst

van 15-12-2007 t/m 31-12-2012 labels: 2007
|


Afgelopen zomer was Loesje in Vathorst, het meisje met de bekende teksten. Tijdens Kunstkavel werden in een aantal workshops Loesjeteksten voor Vathorst bedacht. De teksten gaan in op actuele thema's die in Vathorst spelen: van dorpshuis tot bibliotheek, kopjes suiker bij de buren en files op de A1. Van de zes mooiste en meest toepasselijke teksten zijn ansichtkaarten gedrukt. Deze kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij Bibliotheek Amersfoort, de Leeskamer, Informatiecentrum Vathorst en Dorpshuis de Dissel in Hooglanderveen.

Loesje in Vathorst is een project van Bibliotheek Amersfoort en Vario Mundo. Wil je zelf de teksten downloaden en uitprinten? Klik dan op onderstaande afbeeldingen en download de bestanden in pdf.


Mijn liefde voor de buurt kwam uit heel veel kopjes suiker Tot de nieuwe bieb opent, kun je boeken lenen bij Tante Rie Moeilijke straatnamen, de postbode gaat gewoon op zijn gevoel af wordt je van jongeren gek, geef ze een hangplek Waarom een hele nieuwe wijk als er geen plek is voor één Veenpowerhuis Bureaucratie komt niet achter een boom vandaan Hallucinaties. Hij met mij Als wij geen jongerencentrum krijgen, moeten we maar de hele dag met onze brommers voor het huis Lantaarnpaal. Als ik na het uitgaan naar huis loop, loopt er altijd wel één tegen me aan