Florentijn Hofman

Kunstkavel 2006: Natuurlijk Vathorst

van 16-08-2006 t/m 20-08-2006 labels: De Velden, 2006
|


Van 16 tot en met 20 augustus 2006 strijkt Kunstkavel weer in Vathorst neer. Op woensdagmiddag 16 augustus om 16.00 uur zal de wethouder van cultuur, Arriën Kruijt. de openingshandeling verrichten. waarna het programma van start gaat. De programmering bestaat uit theater, film, beeldende kunst, workshops, een open atelier en muziek. Hoogtepunten zijn onder andere de optredens van de Utrechtse singer-songwriter Pien Feith en de Amersfoortse band Snatchin' Jenny en de absurdistische modeshow met broodroosterhelmen van De Spullenmannen. Gedurende Kunstkavel zal beeldend kunstenaar Florentijn Hofman - die tijdens het WK voetbal het Rotterdamse Nighttown inpakte in oranje posters - de casco huizen op een bijzondere manier transformeren. Daarnaast zijn er allerlei workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

Natuurlijk Vathorst
Dit jaar bezet Kunstkavel niet alleen een rij casco huizen, maar ook het 'natuurlijke casco' van natuurboerderij De Brinkhorst. Op het terrein zal begin volgend jaar bovendien het cultuurhuis van De Kamers verrijzen. Kunstkavel laat de kracht van Vathorst zien, een kracht die voortkomt uit een mix van oud en nieuw, van natuur en cultuur, van stad en land. Vijf dagen lang verblijven theatermakers, circusartiesten, kunstenaars, muzikanten en andere culturele en artistieke initiatieven en bewoners in en om het natuurlijke casco en de casco's van het Lightscape Living project van LATEI projectontwikkeling.

Kinderworkshops
Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er een speciaal ochtendprogramma voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het programma is in drie groepen verdeeld. Alle groepen worden begeleid door kunstenaars.

Het huis van Skip - 4. 5 en 6 jaar: Maak kennis met Skip. een nieuwe inwoner van Vathorst. Drie dagen lang help je Skip met de verhuizing en richt je met elkaar zijn huis en tuin in. Maak verhuiskaarten. een kijkdoos van zijn nieuwe kamer en speelgoed waarmee hij kan spelen.

Boomfabriek - 7. 8 en 9 jaar: Samen met kunstenaar Leontine Sies maak je een bijzonder bos in een huis dat nog niet af is. Saaie grijze stenen veranderen in een spannende. groene plek! Help een handje en breng het groen terug in huis.

Fotostrip - 10. 11 en 12 jaar: Speel een zelfbedacht verhaal na in de wijk en leg het vast met foto's. Daarna kies je de beste foto's uit en daarvan maak je een stripverhaal.
Het kinderprogramma is doorlopend. Meedoen is dus het leukst voor drie dagen. Kinderen die met het hele programma willen meedoen kunnen voor ? 2.50 een pas kopen bij de infobalie. Wil je maar 1 of 2 dagen meedoen. dan betaal je een euro per dag. Op zaterdag en zondag mogen je vader en moeder. opa's en oma's. vriendjes en vriendinnetjes. de buren en verder iedereen die je maar kunt bedenken komen kijken wat jullie hebben gemaakt.

Het slotakkoord
Op zondagochtend 20 augustus wordt Kunstkavel met een bijzondere brunch in de boomgaard en een spetterende circusshow afgesloten. Tijdens de brunch zingen Mirjam Vriend en Nynka Delcour liederen over spijt. Om twaalf uur verzorgt Circus Caprioli het slotspektakel van Kunstkavel 2006: een knettergekke en bloedstollende voorstelling met fakirs. acrobaten. jongleurs en clowns. Een bijzondere mix van klassiek circus. comedy en mime. Deelname aan de brunch kost ? 3.-. De show van Circus Caprioli kan ook onafhankelijk van de brunch worden bijgewoond.


Kunstkavel is een initiatief van Vario Mundo en wordt georganiseerd in samenwerking met stichting De Kamers.

Deelnemers
De Kamers
Amerpoort ASVZ
Versa
Natuurboerderij De Brinkhorst
Latei
Vrije Universiteit

Achtergrond
Wezeperberg (bij Sport- en Wijkcentrum De Brink)