Kunstkavel 1.10

van 07-07-2004 t/m 31-07-2004 labels: De Velden, 2004
|


Van 7 tot en met 11 juli 2004 vond in Vathorst het culturele evenement KUNSTKAVEL 1.10 plaats.
Gedurende vijf dagen werden 12 kavels in een betonnen casco bezet door vormgevers. beeldend kunstenaars. theatermakers en culturele instellingen en organisaties. zowel uit Vathorst als van elders.

Het programma van KUNSTKAVEL 1.10 is gevarieerd: er was theater, film, beeldende kunst, een kinderbouwspeelplaats, culinaire activiteiten, workshops, een bar en een restaurant. Ook kunstenaarsinitiatief KI-OSK was aanwezig. Zij richtten een kavel in als bar, informatie- en reserveringsbalie en verkooppunt voor 'daily art supply'.

Op de kinderbouwspeelplaats kon onder begeleiding van beeldend kunstenaars John Konijn en Thijs van Tongeren doorlopend worden geschilderd en gebouwd.

Vi Va Vathorst organiseerde in samenwerking met Doublé, d*Amor, Scholen in de Kunst, Cheek2Cheek en Circus Amersfoort acrobatiek- en theaterworkshops voor kinderen,  tangodans, theateracts en circus.

Een van de hoogtepunten was de voorstelling Poldergasten van de Utrechtse jongerentheatergroep DOX. Poldergasten stond in Vathorst in het kader van Festival ETCETERA dat in hetzelfde weekend in de Amersfoortse binnenstad plaatsvond.

KUNSTKAVEL 1.10 was de eerste toepassing van het 'SERIAL VINEX' concept ontworpen door Gon Zifroni. Het idee hiervan is om activiteiten te organiseren in een rij nieuwbouwhuizen in aanbouw tijdens een 'pauze' in de bouw. uitgaande van de bestaande infrastructuur. Extra elementen worden uit bouwmaterialen gemaakt.

Deelnemers
De Zonnehof
Stichting De Kamers
Bewonersvereniging Vathorst
Vi Va Vathorst
Jongerencentrum Next Door
Festival ETCETERA
Abrona
Grafisch Atelier Utrecht
KI-OSK
UNFOLD*
en kunstenaars Teun Castelein. Anne-Fleur Aronstein. Petra Hulst en Jon de Groot. John Konijn en Thijs van Tongeren. Gon Zifroni en Aglaia Konrad.

Locatie 2004
De Klifsberg. Vathorst (Amersfoort-Noord)