Baschz

Kunst in de Reiniertunnel

van 27-09-2007 t/m 31-12-2012 labels: 2008, 2007
|


Op 24 april 2008 werd een muurschildering in de Reiniertunnel - een fietstunnel onder de A1 tussen Vathorst en het bedrijventerrein Calveen - onthuld.

In opdracht van de Gemeente Amersfoort, Afdeling Verkeer ging de Rotterdamse kunstenaar Baschz in oktober 2006 met zo’n 25 leerlingen van het Vathorst College aan de slag om een ontwerp te maken voor een muurschildering in de Reiniertunnel. De Gemeente Amersfoort heeft Vario Mundo gevraagd het project te begeleiden.

Het ontwerp van de leerlingen is gebaseerd op digitale media en communicatiemiddelen zoals internet, computers, digitale camera's, mp3-spelers en mobiele telefoons. Ook werden de namen van de ontwerpers in de schildering opgenomen.

In januari 2008 vond een vervolgworkshop plaats en voerden de leerlingen hun ontwerpen verder uit. Uiteindelijk werden er 22 figuren in de tunnel bevestigd op de muurschildering die door Baschz in de tunnel werd aangebracht.
De muurschildering is permanent, maar de figuren kunnen na verloop van tijd eventueel vervangen worden door nieuwe ontwerpen. Zij worden namelijk bevestigd op een soort grid, waardoor de figuren kunnen worden vervangen of verplaatst. Het Vathorst College heeft het project inmiddels geadopteerd. Zij zorgen voor steeds nieuwe kunst in de Reinierstunnel.

Kijk op de kaart voor alle projecten.