Köroglu

van 22-10-2005 t/m 04-11-2005 labels: 2005
|


baklavawestern in een vinex-wijk

Op zaterdag 22 oktober gaat de theatervoorstelling Köroğlu in première. Köroğlu is de eerste van een serie van 4 Vinexmonologen voor Vathorst, gemaakt door d*Amor in coproductie met Vario Mundo. De voorstelling speelt zich af in een huurhuis van woningcorporatie PORTAAL in De Laak in Vathorst. De man des huizes wil graag kennismaken met de rest van zijn nieuwe buurt. Hij nodigt zijn buren uit voor thee en baklava, voor Hollandse gezelligheid. Köroğlu is de zoon van een gastarbeider en zelf vader van twee zoons. Hij vertelt graag over zijn grote passie: westerns. Köroğlu gaat over pionieren. over kiezen voor het land waarvan je houden kan. Over oer-Hollandse gezelligheid en oer-Turkse trots.

Köroğlu speelt op...
zaterdag 22 oktober om 20.00 uur;
zondag 23 oktober om 15.00 uur;
donderdag 27 oktober om 20.00 uur;
vrijdag 28 oktober om 20.00 uur;
zaterdag 29 oktober om 20.00 uur;
zondag 30 oktober om 15.00 uur;
donderdag 3 november om 20.00 uur;
vrijdag 4 november om 20.00 uur;

De makers
Köroğlu is geschreven door Jeroen de Man, afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht en momenteel als acteur werkzaam bij het Noord Nederlands Toneel (NNT). Hij maakte al eerder voorstellingen voor productiehuis van d*Amor, waaronder Blonde Mientje.

Kasper van Damme - afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Zwolle en theaterdocent van Het Spelerscollectief - tekende voor de regie.

Köroğlu wordt gespeeld door Murat Toker en Erol Struijk. Murat Toker is acteur bij theatergroep Rast en speelde eerder bij De Nieuwe Amsterdam (DNA) en Theater Cosmic. Erol Struijk studeerde in 2005 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is genomineerd voor de Kunstanjer en zijn afstudeersolo speelde op de Parade.

tekst: Jeroen de Man
regie: Kasper van Damme
spel: Murat Toker en Erol Struijk
lichtontwerp: Jeroen van Heijningen
grafische vormgeving: Raymond van den Hoek. US#ONE
productieassistent: Lotte Hogeman
producent: Teun van Essen