Justin Bennett

Justin Bennett

van 01-08-2008 t/m 01-07-2010 labels: 2010, 2009
|


Justin Bennett heeft een geluidswandeling voor Vathorst gemaakt: Hoor de bomen. De wandeling voert langs negen oude bomen. Ze hebben -net als de oorspronkelijke dorpsbewoners - een enorme verandering doorgemaakt. Wat hebben ze gehoord en hoe klinkt dat?

De geluidswandeling van Justin Bennett neemt de wandelaar of fietser mee langs hoge bomen, verlaten houtwallen, productieve notenbomen en bomen die langzaam worden opgegeten door dieren. De route is in ongeveer 2 uur te lopen. Op de fiets duurt de tocht ongeveer een uur.

Vanaf de website www.hoordebomen.nl kunnen de geluidsfiles van de negen bomen en de kaart van de route gedownload worden. Op de kaart staan de genummerde locaties van de bomen waar de opgenomen geluiden vandaan komen. De eerste boom staat bij het I-centrum van Vathorst ( Veenslagen 2). Maar de route is zo opgebouwd dat bezoekers zelf kunnen bepalen bij welke boom ze starten. Voor wie moeite heeft met het downloaden van de geluidsfiles zijn er bij het I-centrum van Vathorst (Veenslagen 2) ook mp3spelers te leen waar de gehele route, inclusief geluid, al op staat.

 

Kijk op de kaart voor alle projecten.